Filmi ne padajo z Marsa je pilotni projekt celostnega pristopa k mladim filmskim gledalcem, pri katerem je hrvaški producent filma Studio dim povezal vodilne hrvaške strokovnjake na področju filmskega in medijskega opismenjevanja – Hrvaški avdiovizualni center, Hrvaško filmsko zvezo, festival KinoKino in spletni portal medijskapismenost.hr Agencije za elektronske medije in UNICEF-a.
Slovenska gradiva projekta “Filmi ne padajo z Marsa” je pripravil slovenski producent Senca Studio s finančno pomočjo Slovenskega filmskega centra.
Projekt je sestavljen iz t.i. medplanetarnega filmsko-metodološkega priročnika za pripravo izobraževalnih ur, serije oglednih predavanj iz filmske vzgoje ter učnih videoposnetkov, ki razkrivajo skrivnosti nastajanja posameznih filmskih elementov. Celotno gradivo je dostopno brezplačno, namenjeno pa je tudi nadaljnji distribuciji.

logo-HFS_2.jpg
logo-medijskapismenost_4.png
seneca

Kako nastane film?

Kako postati drugačen?

Imajo roboti dušo?

Preko meja znanosti

Od besede do slike

Kako postaneš akcijska junakinja?

Kaskaderski triki

Kako se oglašajo vesoljci?

Medplanetarni filmsko-metodološki priročnik

Medplanetarni filmsko-metodološki priročnik’ je strokovna publikacija, ki vsebuje metodološke priprave za uporabo filma pri pouku in na predavanjih o filmski vzgoji, delovne liste, seznam dejavnosti ter naloge za učence.

Priročnik je nastal v sodelovanju s Hrvaškim avdiovizualnim centrom v okviru projekta filmskega opismenjevanja. Besedila so napisale Ana Đordić, Marina Gabelica in Jelena Modrić. Urednik priročnika je Uroš Živanović.
Slovensko izdajo priročnika sta recenzirali Živa Jurančič in Sabina Briški Karlić.

Priročnik lahko prevzamete s klikom na ikono: